Kampionatet dhe eventet nderkombetare

Kampionaten Nderkombetare

Kampionatet nderkombetare dhe rajonale si dhe informacionet perkatese

 

 

 

 

Championship Gaming Series ishte një esports ligë ndërkombëtare me bazë në Shtetet e Bashkuara, me ekipe nga disa vende të tjera. CGS u parapri nga 2006 Championship Gaming Invitational, ne kete event u krijua dhe një emision pilot që shfaq disa lojtarë duke luajtur në CGS. Liga u themelua në vitin 2007 dhe është në pronësi dhe operohet byDirecTV në bashkëpunim me British Sky Broadcasting (BSkyB) dhe STAR TV. Ajo morri hov në vitin 2008, pas dy sezoneve

Në verën e vitit 2006, një episod pilot i cili përqëndrohet rreth Championship Gaming Invitational, i cili u organizua në Treasure Island në San Francisko, Kaliforni. Gjithashtu paraqiti një ndeshje  Counter-Strike 1.6 në të cilën “Team CompLexity” mundi Team3D. Ai gjithashtu paraqiti lojtar profesionist të Dead or Alive si Emmanuel “Master” Rodriguez i cili më vonë vazhdoi të udhëhiqte lojtarët si pro gamers. Kjo ishte edhe hera e vetme që Battlefield 2 u shfaq në ekskluzivitet CGS, pasi kampionët e botës Code7 fituan kundra tre ekipe amerikane. Championship Gaming Invitational, e parë, thuhej se ka ritur me 400% plus shikueshmerine për DIRECTV në atë kohë. Emisioni pilot i parë  u  pasua nga CGI2 Championship Gaming Invitational në Los Angeles e cila gjithashtu prezantoi te paren lojtare femër Vanessa Arteaga ne Dead or Alive